Leírás
Az évszázadok óta nagyra becsült Moringa fa számos trópusi és szubtrópusi országban honos. A fa fiatal leveleit régóta használják az afrikai és ázsiai konyhák.
Miért érdemes moringát fogyasztani?
– India ősi tudománya, az ájurvéda közel 300 betegségre, problémára javasolja ezt a növényt.
– energiát adhat és erősítheti az immunrendszert,
– javíthatja a vérkeringést, az agy és a szem vérellátását,
– pozitív hatással lehet a szív és érrendszerre,
– gátolhatja az érelmeszesedést
– csökkentheti az izűleti gyulladást,
– megelőzheti a migrénes típusú fejfájás kialakulását
– elősegítheti a fizikai megterhelés utáni regenerálódást,
– serkentheti az anyagcserét és az emésztést, a bélrendszer megfelelő működésében jár közre.
– gátolhatja a depressziót és szorongást
– pozitív hatással lehet a máj és veseműködésre
– javíthatja a memóriát
Felhasználási javaslat:
Mivel eléggé magas tápanyagértékkel bír, ezért a napi 3–6 kanál por feloldásánál többet nem igazán szabad használni.
Akinek a szülés, műtét vagy bármilyen betegség legyengítette szervezetét, az napi 8–10 kanál port használhat.
Lehet tejben és vízben is feloldani, de a forró vizet nem árt kerülni, mert így tápanyagokat lehet megsemmisíteni.
1 teáskanál moringa por tartalma (INBÉ):
– 42% fehérje
– 125% kálcium
– 61% magnézium
– 41% kálium
– 72% vas
– 272% A-vitamin
– 22% C-vitamin
Összetevők: 100% bio moringa por
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
– energia: 1280 kJ/307 kcal
– zsír: 6,7 g, ebből telített zsírsav: 1,7 g
– szénhidrát: 24 g, ebből növényi cukor: 6,1 g
– fehérje: 23, 8 g
– rost: 27,8 g
– nátrium: kevesebb, mint 50 mg Száraz hűvös helyen tárolandó.
Érdekesség:
7 szer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs; 4 szer annyi béta karotin, mint a sárgarépa; 3 szor annyi vasat, mint a spenót; 4 szer annyi kálciumot, mint a tej; 3 szor annyi kálium, mint a banán; több rost van benne, mint a zabban.
Vélemények
Még nincsenek értékelések.